Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su privatumo politika.

Pirkimo sąlygos ir taisyklės Suprantu

DIAN HONG (GOLDEN LION HEAD / 2019 m.) juodoji arbata (500 g.)

Prekės kodas: 0116
39,62 €
Pristatymo terminas: 2 - 5 dienos

Aprašymas

  • Arbatos rūšis: Juodoji arbata
  • Kokybės klasė: AAAAA+
  • Geriausia iki: Neribojama
  • Gamintojas: Puz Wei Tea Co., Ltd
  • Stilius: Presuota arbata
  • Pakuotė: Popierinė pakuotė
  • Kokybės sertifikatas: QS
  • Svoris: 500 gramų
  • Kilmės regionas: Kinija

FENG PAI (Golden Lion Head / Auksinė liūto galva) - Visomis prasmėmis išskirtinė Dian Hong raudonoji arbata iš Fengqing regiono Kinijoje. Sausos arbatos aromatas - šiltas, šviesus, iš karto intriguojantis, su užuominomis džiovintų vaisių ir..., kad ir kaip keistai tai skambėtų, saulėje džiovintų pomidorų. Užplikius, aromatas atskleidžia šiltais ir saldžiais kepinių aromatais. Arbatos skonis sodrus, bet nepereinantis į kartumą. Kaip ir visų Kiniškų raudonųjų (Europoje - juodųjų) arbatų skonis švelnus bei labai saldus. DIAN HONG - Iš kitų juodųjų kiniškų arbatų ši išsiskiria savo sudėtimi – joje daug pūkuotų pumpurėlių, kurie po fermentacijos įgauna auksinį atspalvį, ir suteikia arbatai aromatingumo bei saldumo. Ji pradėta gaminti Junanio provincijoje tik XX amžiaus pradžioje. Pavadinimas „Dian Hong“ verčiamas taip: Dian – vietovė Junanio provincijoje, o Hong – „raudona“, t.y. nurodo arbatos rūšį. Kartais ši arbata gali būti vadinama tiesiog Junanio juodąją arba Junanio raudonąja. Daye - arbatmedžio veislė. Skinami lapeliai - tips, vytinami, džiovinami vėjyje, vėliau kepinant. Laikomi susukti šiltai, kol oksiduojasi iki pageidaujamo aromato.

 


Vienam puodeliui reikės 2 – 3 gramų arbatžolių. Užpilama šviežiai užvirintu, 95 – 100 laipsnių, vandeniu – kuo trumpiau laikoma – tuo ji bus „lengvesnė“. Assamo juodoji arbata laikoma 3 – 5 min. Stimuliuojanti arbata paruošiama po 2 min., o raminanti – po 5 min. Laikant ilgiau kaip 8 – 10 minučių, arbatžolės išskiria kartaus skonio medžiagas – tai „sugadintos“ arbatos požymis.