Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su privatumo politika.

Pirkimo sąlygos ir taisyklės Suprantu

DAHONGPAO (PRESUOTA / 2021, 2020 m.) ulongo arbata (50 g.)

Prekės kodas: 0229
nuo 8,66 €
Pristatymo terminas: 2 - 5 dienos

Aprašymas

  • Arbatos rūšis: Ulongo arbata
  • Kokybės klasė: AAAAA
  • Geriausia iki: Neribojama
  • Gamintojas: Lida Tea Co., Ltd
  • Stilius: Biri arbata
  • Pakuotė: Doy-pack maišelis
  • Kokybės sertifikatas: QS
  • Svoris: 50 gramų
  • Kilmės regionas: Kinija

DAHONGPAO - Kaip ir Pu-Erh arbatos, presuotos Da Hong Pao arbatos skonis su laiku gerėja. Arbata puikiai tinka vartoti čia ir dabar, bei mėgautis stipriu ir sodriu jos skoniu arba išlaikius ją dar ilgiau, mėgautis vis švelnėjančiu jos skoniu. Da Hong Pao arbatžolių lapai rudos, šiek tiek žalsvos spalvos. Užpilas tamsiai oranžinis, pereinantis į rudumą. Kvapas gaivus, aiškiai jaučiamos saldumas, kuris ilgai išlieka burnoje. Kvape vyrauja gėlių natos, kurios neišnyksta net po kelių užpylimų. Garsumu ir gerbėjų skaičiumi ši arbata nenusileidžia Tie Guanin. Šios arbatos labai skirtingos – Tie Guanin – lengvas ir švelnus, Da Hong Pao – sodrus, tamsus, gilus. Tai prabangaus ir įsimintino aromato arbata, kuri taip pat turi savo atsiradimo legendą: pasakojama, jog mokslininkas, keliaujantis į Pekiną laikyti valstybinių egzaminų, pakeliui sunkiai susirgo ir apsistojo pas valstietį Wu Yi kalnuose. Valstietis mokslininką girdė vietine arbata, ir šis stebėtinai greitai pasveiko, nukeliavo į Pekiną ir sėkmingai išlaikė egzaminus. Atsidėkodamas jis grįžo į Wu Yi kalnus ir perdavė valstiečiui savo raudoną chalatą, gautą kaip pagarbos ženklą iš imperatoriaus. Tačiau valstietis atsisakė šios garbės ir chalatu apjuosė arbatos krūmą, nuo kurio buvo surinkta gydanti arbata. Nuo to laiko tos veislės arbata vadinama Da Hong Pao – „Didysis Raudonas Chalatas“.

Vienam puodeliui reikės 2 – 3 gramų arbatžolių. Plikoma 80 – 95 °C virintu vandeniu – laikoma 3 – 5 minutes. Kuo ulongo arbata tamsesnė, tuo karštesniu vandeliu plikoma ir ilgiau laikoma. Užpylus, arbatos lapeliai visiškai išsiskleidžia – jų krašteliai tamsesni, nei lapelių vidurys, nes šis mažiau paveiktas fermentacijos proceso. Vasarą šaltos arbatos mėgėjai ulongą geria šaltą.