Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su privatumo politika.

Pirkimo sąlygos ir taisyklės Suprantu

EARL GREY ORANGE juodoji arbata (30/50/100 g.)

Prekės kodas: 0091
nuo 1,65 €
Pristatymo terminas: 2 - 5 dienos

Aprašymas

  • Arbatos rūšis: Juodoji arbata
  • Kokybės klasė: AAAAA+
  • Geriausia iki: 2026 01 11
  • Gamintojas: OXALIS, spol. s r. o., Čekija
  • Stilius: Biri arbata
  • Pakuotė: Aliuminizuotas Doy-pack maišelis su Zip-lock užsegimu
  • Kokybės sertifikatas: EU
  • Svoris: 30/50/100/250 gramų
  • Kilmės regionas: Indija

EARL GREY ORANGE - Puikiai suderintas, gaivaus bergamotės aliejaus ir saldaus apelsino derinys. Bergamotės aliejus išskiriamas iš bergamoto vaisių žievelių. Bergamoto vaisiai (Citrus bergamia or Citrus aurantium bergamia) maži kriaušės formos rūgštūs vaisiai, kurie dabar daugiausiai auginami pietinėje Italijoje, bet kilę iš Vietnamo ir Pietų Kinijos. Čarlzas Erlas Grėjus antrasis (1764-1865) nuo 1830 iki 1834 buvo Britų premjeras. Jis buvo garsus reformatorius, bet labiausiai jį išgarsino arbatos mišinys, kuris ir dabar dar garsina jo vardą. Pasak populiarių legendų, arbatos mišinys buvo Kinų valdininko padėkos dovana. Atrodo, kad Erlas Grėjus pasiuntė savo pasiuntinį į Kiniją, kad padėtų į bėdą pakliuvusiam valdininkui (tai išgelbėjo jo gyvybę, tačiau smulkmenos nežinomos). Kai skani dovana buvo besibaigianti, Erlas Grėjus paprašė savo arbatos prekeivio Twining‘o gauti jam to mišinio. Ši arbata tapo mėgiamiausia Grėjaus šeimoje. Kai svečiai teiraudavosi apie ją, jie buvo siunčiami pas Twiningą, kur prašydavo arbatos Erlo Grėjaus pavadinimu. Juodoji Nilgiri arbata (77,1 %), itališka bergamotė, apelsino gabaliukai, imbieras, morkos, ciberžolė, apelsino žievelė. Gali būti kitų riešutų pėdsakų.

Vienam puodeliui reikės 2 – 3 gramų arbatžolių. Užpilama šviežiai užvirintu, 95 – 100 laipsnių, vandeniu – kuo trumpiau laikoma – tuo ji bus „lengvesnė“. Assamo juodoji arbata laikoma 3 – 5 min. Stimuliuojanti arbata paruošiama po 2 min., o raminanti – po 5 min. Laikant ilgiau kaip 8 – 10 minučių, arbatžolės išskiria kartaus skonio medžiagas – tai „sugadintos“ arbatos požymis.