Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su privatumo politika.

Pirkimo sąlygos ir taisyklės Suprantu

LONG JING žalioji arbata (250 g.)

Prekės kodas: 0518
24,81 €
Pristatymo terminas: 2 - 5 dienos

Aprašymas

  • Arbatos rūšis: Žalioji arbata
  • Kokybės klasė: AAAAA
  • Geriausia iki: 2026 01 21
  • Gamintojas: Lida Tea Co., Ltd
  • Stilius: Biri arbata
  • Pakuotė: Doy-pack maišelis su Zip-lock užsegimu
  • Kokybės sertifikatas: QS
  • Svoris: 250 gramų
  • Kilmės regionas: Kinija

LONG JING - Viena iš populiariausių ir mylimiausiu arbatų Kinijoje. Neįtikėtinai estetiška, šviesi, intriguojanti. Jos istorija tęsiasi jau tūkstantį šimtą metų, ir visą šį laiką Longjing yra auginama, renkama ir tvarkoma Kinijos ūkininkų ir valstiečių didžiuliuose plantacijų laukuose, kurie driekiasi šimtus kvadratinių kilometrų aplink Hangzhou miestą, Zhejiang provincijoje. Ši arbata taip pat yra gaminama Yunnan ir Sichuan provincijose, bet tikrąją Longjing arbata yra laikoma ta kuri augo Hangdžou provincijoje. Skirtingai nuo kitų Kinijos arbatų Longjing gamybai naudojamos tik viršutiniai lapeliai. Švelnios, jaunos, šviesiai žalios miniatiūrinės "adatos". Rinkti šią arbatą reikia labai daug laiko ir pastangų. Jauni ūgliai yra mažo dydžio ir sausi yra labai lengvi. Užplikyta ši arbatą įgauna ryškiai geltonos spalva. Jei ja perlaikyti, spalva bus daug tamsesnė ir arbata turės šiek tiek kartumo. Taip nereikia daryti. Neleiskite tam įvykti. Gerkite Longjing, kol ji yra „lengva“. Ji skleidžia nuostabiai šviesų ir „linksma“ gėlių aromatą. Aromatą, kuris yra įsimenamas iškarto ir visam laikui. Arbata pasižymi harmoningu skoniu ir šiek tiek saldžiu poskoniu.

Vienam puodeliui reikės 3 – 5 gramų arbatžolių. Užpilama virintu, atvėsintu – iki 60 – 90° C vandeniu – kuo aukštesnės rūšies arbata – tuo vėsesniu vandeniu plikoma. Palikti 2 – 4 minutėms. Žalioji arbata gali būti užpilama kelis kartus – svarbiausia tarp užpylimų neišsausinti lapelių. Laikant ilgiau nei 5 – 7 minutes, arbata apkarsta – tai „sugadintos“ arbatos požymis.