Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su privatumo politika.

Taisyklės Suprantu

Raw Pu-Erh (Haiwan Classic: 9948 / 2015 m.) arbata (357 g.)

Prekės kodas: 1172
22,40 €
Pristatymo terminas: 2 - 5 dienos

Aprašymas

  • Arbatos Rūšis: Pu Erh arbata
  • Kokybės klasė: AAAAA+
  • Geriausia iki: Neribojama
  • Gamintojas: Haiwan Tea Industry Co. Ltd
  • Stilius: Presuota arbata
  • Pakuotė: Popierinė pakuotė
  • Kokybės sertifikatas: QS
  • Svoris: 1 vnt. - 357 gramai
  • Kilmės regionas: Kinija

ŽALIASIS (Raw) – tai puero medžių lapelių arbata, dažniausiai presuota, kurios gamybos metu atliekama minimali lapelių oksidacija ir paliekami gyvi kai kurie enzimai, kas leidžia arbatai lėtai bręsti per ilgą laiko tarpą, jei jos savininkas norės ją brandinti. Jaunas žalias pueras – tai žalsvai gelsvo atspalvio lapeliai (kuo geresnis, tuo daugiau šviesiai auksaspalvių pumpurėlių), stipriai tonizuojanti ir gan stipraus skonio arbata. Brandinant ją keletą metų, jos skonis švelnėja, saldėja ir gilėja, o palaikius ilgiau nei 15 metų galite turėti „lao šen puerą“ – seną žalią puerą, kurio spalva bus kaip juodojo puero, o skonis – panašus į juodąjį, tačiau gilesnis ir kompleksiškesnis. Žaliasis pueras gali būti ir birus, ir presuotas įvairiomis formomis, tačiau presuotas labiau tinka ilgalaikiam brandinimui.

„Chinese Ancient Raw Leaf Tea“


Anning Haiwan Tea Co, Ltd - Palyginti jaunas Pu-Erh arbatos gamintojas, įkurtas 1999 metais vieno iš Menghai (TAETAE) buvusių vadovų p. Zou Bingliang ir p. Lu Guoling. Ir nors tai jaunas gamintojas, bet jau dabar patenka į žinomiausių ir labiausiai vertinamų Pu-Erh arbatos gamintojų trejetuką, dėl išskirtinai aukštos, gamybai naudojamu žaliavų, kokybės. Gamyklos žaliavų plantacijos driekiasi Yushou kalno papėdėje, Menghai apskrityje, subtropinėje plynaukštėje, kur arbatmedžiai auginami jau daugiau nei 800 metų.

Vienam puodeliui reikės 3 – 5 gramų arbatžolių. Plikoma 95 – 100 °C vandeniu, paliekama pritraukti 20 – 30 sekundžių, kuo trumpiau laikoma – tuo ji bus „lengvesnė“. Pageidautina pirma karta arbatžoles nuplikyti verdančiu vandeniu ir po 10 - 15 sekundžių vandenį nupilant. Pu-Erh arbatą PRIVALU plykiti kelis kartus (4 – 9 kartus), kaskart ilginant plikymo laiką.