45,46 €
Pirkti
Pristatymo terminas:
2 -
5 dienos
Arbatos rūšis: Pu Erh arbata
Kokybės klasė : AAAAA+
Geriausia iki: Neribojama
Gamintojas: Haiwan Tea Industry Co. Ltd
Stilius: Presuota arbata
Pakuotė: Popierinė pakuotė
Kokybės sertifikatas: QS
Svoris: 357 gramai
Kilmės regionas: Kinija
JUODASIS (Ripe) – dažniausiai būtent jį dauguma vadina tiesiog pueru. Tai maksimaliai (iki 6 savaičių) fermentuota arbata, kuri gali būti biri arba presuota, tačiau dauguma Kinijos gamyklų ir pirkėjų pirmenybę atiduoda būtent presuotai arbatai, ypač tie, kurie ketina savo pirkinį brandinti. Šu pueras gaminamas tik nuo 1962 metų. Jo gamybos technologija buvo atrasta bandant pagaminti „seną“ arbatą pagreitintu būdu. Pueras greitai išpopuliarėjo ir populiarėja dar labiau. Tai arbata, turinti daug sveikatinančių savybių bei suteikianti gerą savijautą, padedanti atsipalaiduoti nuo nuovargio, gerinanti virškinimą bei valanti nuo toksinų. Tačiau tai, dėl ko puerą geria žinovai ir kolekcionieriai, pirmiausia yra jo skonis, kuris, jeigu geriate geros kokybės puerą, tikrai neturi jūsų gąsdinti.
„Chinese Ancient Raw Leaf Tea“
Anning Haiwan Tea Co, Ltd - Palyginti jaunas Pu-Erh arbatos gamintojas, įkurtas 1999 metais vieno iš Menghai (TAETAE) buvusių vadovų p. Zou Bingliang ir p. Lu Guoling. Ir nors tai jaunas gamintojas, bet jau dabar patenka į žinomiausių ir labiausiai vertinamų Pu-Erh arbatos gamintojų trejetuką, dėl išskirtinai aukštos, gamybai naudojamu žaliavų, kokybės. Gamyklos žaliavų plantacijos driekiasi Yushou kalno papėdėje, Menghai apskrityje, subtropinėje plynaukštėje, kur arbatmedžiai auginami jau daugiau nei 800 metų.
Vienam puodeliui reikės 3 – 5 gramų arbatžolių. Plikoma 95 – 100 °C vandeniu, paliekama pritraukti 20 – 30 sekundžių, kuo trumpiau laikoma – tuo ji bus „lengvesnė“. Pageidautina pirma karta arbatžoles nuplikyti verdančiu vandeniu ir po 10 - 15 sekundžių vandenį nupilant. Pu-Erh arbatą PRIVALU plykiti kelis kartus (4 – 9 kartus), kaskart ilginant plikymo laiką.
Pirkti