Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su privatumo politika.

Pirkimo sąlygos ir taisyklės Suprantu

Ripe Pu-Erh (CHA GAO / 2009 m.) tirpi arbata (10/30/50 g.)

Prekės kodas: 0439
nuo 4,56 €
Pristatymo terminas: 2 - 5 dienos

Aprašymas

  • Arbatos rūšis: Pu Erh arbata
  • Kokybės klasė: AAAAA+
  • Geriausia iki: Neribojama
  • Gamintojas: Pu-Erh Dajian Mountain Tea Factory Co., Ltd
  • Stilius: Rafinuota arbata
  • Pakuotė: Aliuminio folija / Aliuminizuotas Doy-pack maišelis su Zip-lock užsegimu
  • Kokybės sertifikatas: QS
  • Svoris: 10/30/50 gramų
  • Kilmės regionas: Kinija

Kiekvienas Cha Gao gurkšnis - puikiai tonizuoja, žadina, įkrauna energijos ir „Arbatos Galios“, gerina nuotaiką, aktyvina protinę veiklą. Puikiai padeda pabusti ankstyvą rytą arba neleidžia užmigti visą naktį. Panašų efektą suteikia ir Pu-Erh arbata, bet Cha Gao (dar vadinama Pu-Erh smala) kelis kartus stipresnė. Taninas, veikdamas kartu su L-teaninu, stimuliuoja dofamino (džiaugsmo hormono) gamybą, kuris ir sukuria saulėtą, energingą nuotaiką. Kinų mokslininkai ištyrė, kad 1 grame puero "smalos" yra tiek naudingų elementų, kiek jų būna 200 gramų paprastos Pu-Erh arbatos. Ši arbata taip pat pasižymi žemu kofeino lygiu (tai viena iš priežasčių, kodėl kavos mėgėjai pereina prie Cha Gao Pu-Erh'o). Cha Gao skonis minkštas, gilus. Neturi žemės prieskonio, kuris būdingas tradiciniam Pu-Erh'ui, todėl labai puikiai tinka tiems kurie tik dėl to „negali“ gerti Pu-Erh'o. Aromatas malonus, atsiduodantis medžio dūmu. Užpilo spalva priklauso nuo rūšies ir plikymo laiko. Pu-Erh'o "smalą" taip pat naudoja norėdami suteikti labiau subtilų skonį ir stipresnį efektą tradicinei Pu-Erh'o arbatai. Cha Gao pirmą kartą buvo pagaminta VII amžiuje, Kinijos Junanio provincijoje. Tan dinastijos valdymo laikais imperatoriaus rūmuose buvo įkurtas specialus cechas, kuriame ji buvo gaminta. Būdama elitiniu ir išskirtiniu gėrimu, dešimtame amžiuje Cha Gao tapo populiari tarp Junanio elito. Vėliau, XIII amžiuje, Cha Gao paplito ir Tibete, kur tapo mėgstamiausia aukštus postus užimančių Tibeto vienuolių arbata. Šios arbatos gamybos procesas gana sudėtingas ir reikalaujantis daug darbo, todėl ji yra tokia išskirtinė ir brangi. Norint pagaminti 100 gramų puero smalos, reikia 10 kilogramų arbatos lapų, surinktų nuo ypatingų, laukinėje gamtoje augančių Pu-Erh'o medžių.

Iš 1 gramo (1 vnt.) Pu-Erh Cha Gao smalos paruošite dideli arbatinuką, arba iki 10 puodelių arbatos. Plikoma 95 – 100 °C vandeniu, paliekama pritraukti 20 – 30 sekundžių, kol pritrauks arba kol išgausite norimą arbatos intensyvumą. Plikykite tiek kartų, kol arbatos smala pilnai ištirps. Kuo trumpiau plikomas – tuo gėrimas bus „lengvesnis“.