Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su privatumo politika.

Taisyklės Suprantu

Ripe Pu-Erh (Liming Spark Classic: GOLDEN PEACOCK / 2010 m.) arbata (357 g.)

Prekės kodas: 1145
-7 %
18,35 € sena kaina 19,73 €
Pristatymo terminas: 2 - 5 dienos

Aprašymas

  • Arbatos Rūšis: Pu Erh arbata
  • Kokybės klasė: AAAAA
  • Geriausia iki: Neribojama
  • Gamintojas: Liming Spark King Peacock Tea Co., Ltd.
  • Stilius: Presuota arbata
  • Pakuotė: Popierinė pakuotė
  • Kokybės sertifikatas: QS
  • Svoris: 1 vnt. - apie 357 gramai
  • Kilmės regionas: Kinija

GOLDEN PEACOCK – Viena žinomiausių Ripe Pu-Erh arbatų gurmanų tarpe, paperkanti savo stabiliu ir subalansuotu skoniu. Subtilus kartumas virsta švelniai saldžiu poskoniu, nors tariamas pirmo gurkšnio švelnumas iš karto tampa šiek tiek aštrus ir šiek tiek velia liežuvį. Tai prieinama ir paprasta juoda Pu-Erh arbata, su stipriu riešutų ir medžio skoniu, šiek tiek aštroka, bet pasižyminti kilniu ir ne įkyriu skoniu. Kvapas pasižymi graikiško riešuto atspalviu, vos jaučiamos pieno ir šokolado natos. JUODASIS (Ripe) dažniausiai būtent jį dauguma vadina tiesiog pueru. Tai maksimaliai (iki 6 savaičių) fermentuota arbata, kuri gali būti biri arba presuota, tačiau dauguma Kinijos gamyklų ir pirkėjų pirmenybę atiduoda būtent presuotai arbatai, ypač tie, kurie ketina savo pirkinį brandinti. Šu pueras gaminamas tik nuo 1962 metų. Jo gamybos technologija buvo atrasta bandant pagaminti „seną“ arbatą pagreitintu būdu. Pueras greitai išpopuliarėjo ir populiarėja dar labiau. Tai arbata, turinti daug sveikatinančių savybių bei suteikianti gerą savijautą, padedanti atsipalaiduoti nuo nuovargio, gerinanti virškinimą bei valanti nuo toksinų. Tačiau tai, dėl ko puerą geria žinovai ir kolekcionieriai, pirmiausia yra jo skonis, kuris, jeigu geriate geros kokybės puerą, tikrai neturi jūsų gąsdinti.

Vienam puodeliui reikės 3 – 5 gramų arbatžolių. Plikoma 95 – 100 °C vandeniu, paliekama pritraukti 20 – 30 sekundžių, kuo trumpiau laikoma – tuo ji bus „lengvesnė“. Pageidautina pirma karta arbatžoles nuplikyti verdančiu vandeniu ir po 10 - 15 sekundžių vandenį nupilant. Pu-Erh arbatą PRIVALU plykiti kelis kartus (4 – 9 kartus), kaskart ilginant plikymo laiką.