Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su privatumo politika.

Taisyklės Suprantu

TIEGUANYIN (SKRUDINTA) ulongo arbata (7 g.)

Prekės kodas: 4032
0,70 €
Užklausti Pristatymo terminas: 2 - 5 dienos

Aprašymas

  • Arbatos Rūšis: Ulongo arbata
  • Kokybės klasė: AAAAA
  • Geriausia iki: 2021 05 29
  • Gamintojas: Lida Tea Co., Ltd
  • Stilius: Biri arbata
  • Pakuotė: Vakuuminė pakuotė
  • Kokybės sertifikatas: QS
  • Svoris: 1 vnt. - 7 gramai
  • Kilmės regionas: Kinija

TIEGUANYIN (SKRUDINTA) - Tradicinis, senovinis Tie Guanin – tamsus, stipriau fermentuotas ir stipriau prakepintas. Užpilas labai tamsus, kavapas su aiškiai juntamu šviežiai iškeptos juoda duonos aromatu, bei vos juntama dūmo nata. Skonis kiek specifinis, bet malonus, su aiškiai atpažystamu tik šiam ulongui būdingu poskoniu. TIEGUANYIN - vienas garsiausių ulongų pasaulyje, kilęs iš Pietų Fudzianio. Tai šviesus, aromatingas, lengvas ulongas. Jo aromatai atpalaiduoja ir maloniai pakylėja, neturi stipraus tonizuojančio efekto. Puikus pasirinkimas subtilių ir švelnių arbatų mėgėjams. Šios arbatos legenda byloja, kad vargingas valstietis, eidamas dirbti į laukus, kasdien praeidavo pro apleistą deivės Guanin šventyklą ir gailėdavosi, jog negali jos atstatyti. Vietoj to jis bent jau pašluodavo šventyklą ir nunešdavo ten smilkalų. Netrukus jam prisisapnavo Guanin, dėkodama už jo pastangas, ir pažadėjo, kad jam bus atlyginta – vienoje oloje jis ras lobį. Valstietis nubudęs išėjo ieškoti lobio, ir oloje rado arbatkrūmio daigą. Pasodinęs ir padauginęs jį, atėjus metui jis nurinko derlių ir pagamino nepaprastai kvapnią arbatą, kurią pavadino deivės garbei – Tie Guanin, kas reiškia „Geležinė Guanin“, mat arbatkrūmio lapai saulėje blizgėjo tarsi geležiniai.

Vienam puodeliui reikės 2 – 3 gramų arbatžolių. Plikoma 80 – 95 °C virintu vandeniu – laikoma 3 – 5 minutes. Kuo ulongo arbata tamsesnė, tuo karštesniu vandeliu plikoma ir ilgiau laikoma. Užpylus, arbatos lapeliai visiškai išsiskleidžia – jų krašteliai tamsesni, nei lapelių vidurys, nes šis mažiau paveiktas fermentacijos proceso. Vasarą šaltos arbatos mėgėjai ulongą geria šaltą.