Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su privatumo politika.

Pirkimo sąlygos ir taisyklės Suprantu

DAHONGPAO (WUYI ROCK) ulongo arbata (250 g.)

Prekės kodas: 0255
18,46 €
Pristatymo terminas: 2 - 5 dienos

Aprašymas

  • Arbatos rūšis: Ulongo arbata
  • Kokybės klasė: AAAAA+
  • Geriausia iki: 2026 01 14
  • Gamintojas: Lida Tea Co., Ltd
  • Stilius: Biri arbata
  • Pakuotė: Doy-pack maišelis
  • Kokybės sertifikatas: QS
  • Svoris: 250 gramų
  • Kilmės regionas: Kinija

WUYI ROCK - Uoliniuose Wu Yi kalnuose augančių arbatmedžių, dalinės fermentacijos, skrudinta ulongo arbata. Vidutinės (50 - 60%) fermentacijos, didelių lapų ulongo arbata su natūralių migdolų skoniu bei aromatu. Užpilas tirštas ir saldus, skrudinto cinamono skonio. Tai arbata mėgstantiems lengvai paskrudinta DAHONGPAO ulongą. DAHONGPAO / „Didysis raudonas chalatas“ - Garsumu ir gerbėjų skaičiumi ši arbata nenusileidžia Tie Guanin. Šios arbatos labai skirtingos – Tie Guanin – lengvas ir švelnus, Da Hong Pao – sodrus, tamsus, gilus. Tai prabangaus ir įsimintino aromato arbata, kuri taip pat turi savo atsiradimo legendą: pasakojama, jog mokslininkas, keliaujantis į Pekiną laikyti valstybinių egzaminų, pakeliui sunkiai susirgo ir apsistojo pas valstietį Wu Yi kalnuose. Valstietis mokslininką girdė vietine arbata, ir šis stebėtinai greitai pasveiko, nukeliavo į Pekiną ir sėkmingai išlaikė egzaminus. Atsidėkodamas jis grįžo į Wu Yi kalnus ir perdavė valstiečiui savo raudoną chalatą, gautą kaip pagarbos ženklą iš imperatoriaus. Tačiau valstietis atsisakė šios garbės ir chalatu apjuosė arbatos krūmą, nuo kurio buvo surinkta gydanti arbata. Nuo to laiko tos veislės arbata vadinama Da Hong Pao – „Didysis raudonas chalatas“.

Vienam puodeliui reikės 2 – 3 gramų arbatžolių. Plikoma 80 – 95 °C virintu vandeniu – laikoma 3 – 5 minutes. Kuo ulongo arbata tamsesnė, tuo karštesniu vandeliu plikoma ir ilgiau laikoma. Užpylus, arbatos lapeliai visiškai išsiskleidžia – jų krašteliai tamsesni, nei lapelių vidurys, nes šis mažiau paveiktas fermentacijos proceso. Vasarą šaltos arbatos mėgėjai ulongą geria šaltą.