Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su privatumo politika.

Pirkimo sąlygos ir taisyklės Suprantu

SHUI XIAN ZHANG PING ulongo arbata (8 g.)

Prekės kodas: 0943
1,82 €
Pristatymo terminas: 2 - 5 dienos

Aprašymas

  • Arbatos rūšis: Ulongo arbata
  • Kokybės klasė: AAAAA+
  • Geriausia iki: 2025 05 01
  • Gamintojas: Lida Tea Co., Ltd
  • Stilius: Presuota arbata
  • Pakuotė: Doy-pack maišelis
  • Kokybės sertifikatas: QS
  • Svoris: 8 gramai
  • Kilmės regionas: Kinija

SHUI XIAN ZHANG PING (漳平水仙 / Zhāng Píng Shuǐ Xiān / „Nemirtingas vanduo iš Zhang Pingo“) – Zhang Pingas, tai mažas miestelis, esantis visai šalia Anxi srities, pietryčių Kinijoje. Čia jie iš kartos į kartą gamino labai savita ir tradicinį ulongą, naudodami senovinę protėvių arbatmedžių veislę, vadinamą Shuǐ Xiān, kas reiškia „Nemirtingą vandenį“ arba „Narcizą“. Lapai suvyniojami į popieriu ir švelniai suspaudžiami medinėje formoje, kuri primena grūstuvą. Lapai paliekami iki galo išdžiūti formoje, lėtai ir netolygiai oksiduojantis per popierių. Galutinis rezultatas – kvadratiniai, apie 8 – 10 gramų arbatos lapų kubeliai, kurie tradiciškai buvo parduodama vis dar suvynioti į popierinį voką. Šie ryšuliai ne tik puikiai tinka transportavimui ir prekybai, bet dėl unikalaus spaudimo proceso ir netolygios oksidacijos, gaunamas išskirtinis arbatos kvapas. Oksidacija puikiai matomų ant margų, raudonai žalių lapų – raudonos dalys oksiduojasi, o žalios – ne. Gautą arbatą „prakalbinti“ trunka labai ilgai, reikia iki 20 užpilų, kad pajausti švelnu pojūtį burnoje ir rafinuotą gėlių aromatą, kurį papildo magnolijos ir alyvos natos.

Vienam puodeliui reikės 2 – 3 gramų arbatžolių. Plikoma 80 – 95 °C virintu vandeniu – laikoma 3 – 5 minutes. Kuo ulongo arbata tamsesnė, tuo karštesniu vandeliu plikoma ir ilgiau laikoma. Užpylus, arbatos lapeliai visiškai išsiskleidžia – jų krašteliai tamsesni, nei lapelių vidurys, nes šis mažiau paveiktas fermentacijos proceso. Vasarą šaltos arbatos mėgėjai ulongą geria šaltą.