nuo 4,72 €
Pirkti
Pristatymo terminas:
2 -
5 dienos
Arbatos rūšis: Juodoji arbata
Kokybės klasė : AAAAA+
Geriausia iki: 2025 05 27
Gamintojas: OXALIS, spol. s r. o., Čekija
Stilius: Biri arbata
Pakuotė: Aliuminizuotas Doy-pack maišelis su Zip-lock užsegimu
Kokybės sertifikatas: QS
Svoris: 30/50/100 gramų
Kilmės regionas: Kinija
DIAN HONG (AUKSINĖ SRAIGĖ) PREMIUM juodoji arbata - Iš kitų raudojųjų (Europoje juodųjų) kiniškų arbatų ši išsiskiria savo sudėtimi – joje daug pūkuotų pumpurėlių, kurie po fermentacijos įgauna auksinį atspalvį, ir suteikia arbatai aromatingumo bei saldumo. Ji pradėta gaminti Junanio provincijoje tik XX amžiaus pradžioje. Pavadinimas „Dian Hong“ verčiamas taip: Dian – vietovė Junanio provincijoje, o Hong – „raudona“, t.y. nurodo arbatos rūšį. Kartais ši arbata gali būti vadinama tiesiog Junanio juodąją arba Junanio raudonąja. Daye - arbatmedžio veislė. Skinami lapeliai - tips, vytinami, džiovinami vėjyje, vėliau kepinant. Laikomi susukti šiltai, kol oksiduojasi iki pageidaujamo aromato. Tai aukščiausios kokybės juodoji arbata. Arbatos lapeliai susukti į mažus rutuliukus, kuriuose yra daug pūkuotų galiukų (tipsų), tad gaunamas auksinis antpilas. Aromatas ir skonis saldus, jaučiama saldi slyvą ir irisai. Poskonije jaučiamas lengvas ąžuolo tonas.
Vienam puodeliui reikės 2 – 3 gramų arbatžolių. Užpilama šviežiai užvirintu, 95 – 100 laipsnių, vandeniu – kuo trumpiau laikoma – tuo ji bus „lengvesnė“. Assamo juodoji arbata laikoma 3 – 5 min. Stimuliuojanti arbata paruošiama po 2 min., o raminanti – po 5 min. Laikant ilgiau kaip 8 – 10 minučių, arbatžolės išskiria kartaus skonio medžiagas – tai „sugadintos“ arbatos požymis.
Pirkti