nuo 0,87 €
Pirkti
Pristatymo terminas:
2 -
5 dienos
Arbatos rūšis: Kinrožė
Kokybės klasė : AAAAA
Geriausia iki: 2025 01 04
Gamintojas: OXALIS, spol. s r. o., Čekija
Stilius: Biri arbata
Pakuotė: Popierinis, plastifikuotas Doy-pack maišelis su Zip-lock užsegimu
Kokybės sertifikatas: EU
Svoris: 30/50/100/250/1000 gramų
Kilmės regionas: Nigerija
KINROŽĖ - Itin populiarus gėrimas Šiaurės Afrikoje, o ypač Egipte ir Sudane. Arbata pasižymi diuretinėmis, kraujospūdį normalizuojančiomis, troškulį malšinančiomis, antiseptinėmis, valančiosiomis savybėmis. Kinrožių arbatoje gausu vitamino C, organinių rūgščių, rūgščiųjų polisacharidų, glikozidų, suteikiančių ryškiai raudoną spalvą. Malonaus aromato ir skonio rūgšti arbata, šiek tiek dvelkianti spanguolėmis, gaminama iš jamaikinės kinrožės (lot. Hibiscus sabdariffa) žiedlapių. Augalas, dar vadinamas Sudano rože arba karkade, paplitęs Šiaurės Afrikoje, Tailande, Karibų salose, Pietų Amerikoje. Kinrožių arba karkade gėrimas puikiai malšina troškulį (ypač šaltas), švelnina nervinės įtampos simptomus, valančiai veikia inkstus ir kepenis, stiprina imunitetą, saugo organizmą nuo virusinių infekcijų, arbatoje esančios veikliosios medžiagos teigiamai veikia virškinimo sistemą.
Vienam puodeliui reikės 5 – 8 gramų arbatos. Užplikoma 95 – 100 °C vandeniu ir laikoma 8 – 10 min., kol pritrauks arba kol išgausite norimą arbatos intensyvumą... Leiskite arbatos sielai atsiskleisti. Vasarą šaltos arbatos mėgėjai kinrožės arbatą geria šaltą. Galite paskaninti medumi ar kitais Jums artimais priedais (cinamonu, gvazdikėliu ir t.t.)
Pirkti